Alf Danning

1893-1953

Alf Danning

Graafikko ja taiteilija Alf Danning syntyi Kööpenhaminassa, mutta muutti jo lapsena Suomeen ja varttui Hämeessä. Lopetettuaan opintonsa Hämeenlinnan ruotsalaisessa yhteiskoulussa Danning pääsi oppipojaksi Hämeenlinnan Kanta-apteekkiin. Vuonna 1913 hän muutti Helsinkiin ja suoritti farmaseutin tutkinnon kaksi vuotta myöhemmin.

Apteekkaritöidensä ohella Alf Danning opiskeli Suomen Taideyhdistyksen piirustuskoulussa professori Eero Järnefeltin johdolla. Vuonna 1927 hän jätti apteekkarin uran –siihen mennessä hän oli jo ehtinyt pitää kolme omaa taidenäyttelyä Helsingissä. Vaikuttaa siltä, että Alf Danning teki kahta työtä vuosina 1924–1927 sekä apteekkarina että mainostoimisto Uuden Suomen Reklaamitoimiston graafikkona. Mainostoimistossa hän oli hyvässä seurassa, sillä siihen aikaan toimistolla työskentelivät muun muassa Aukusti Tuhka, Toivo Fahlenius sekä Eino Rapp. Tänä aikana Danning ehti myös tehdä kaksi opintomatkaa Italiaan.

Vuonna 1934 Alf Danning työskenteli mainostoimisto Suomen Ilmoituskeskuksessa (myöh. Ilmo). Hän alkoi niihin aikoihin olla tunnettu taitavana kirjojen kuvittajana, ja esimerkiksi kustantamot Kuvataide, Holger Schildt, Werner Söderström sekä K. G. Gummerus käyttivät häntä. Hänen viimeinen työpaikkansa oli Yhtyneiden Kuvalehtien palveluksessa kuvittajana.

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!