Hans Björklind

1908-2000

Hans Björklind

Graafikko ja taiteilija Hans Björklind opiskeli Taideteollisuuskeskuskoulussa vuosina 1925–1929 ja oli taiteilija Alfred Finchsin oppilas. Valmistuttuaan Björklind perusti Börje Barkmanin ja Rafael Skurnikin kanssa Mainos-Mono-Reklam -mainostoimiston, joka tosin jäi lyhyeksi kokeiluksi epävarmojen aikojen vuoksi.

Vuonna 1930 Björklind hakeutui mainostoimisto Erwin, Wasey & Companyn (vuodesta 1933 Erva-Latvala) palvelukseen. Vuonna 1950 hänestä tuli yrityksen ateljeen johtaja. Koska Björklind oli kiinnostunut teknisistä innovaatioista, hän huolehti siitä, että Erva-Latvala pysyi ajan tasalla viimeisimmistä tuotantotekniikoista. Hän työskenteli toimistossa vuoteen 1968, jolloin hän jäi eläkkeelle.

Pahoittelut! Verkkokaupassamme ei valitettavasti ole vielä yhtäkään hakemasi taiteilijan julistetta.
Kerro meille kuitenkin kiinnostuksesi kohteesta!

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!