Katja Tukiainen

Katja Tukiainen

Julistetaiteen uusi tuleminen! Suomalainen taiteilija ja kuvittaja Katja Tukiainen on osa Come to Finlandin tavoitetta luoda julistetaiteen uusi renessanssi.

Tukiainen (s. Porissa, 1969) asuu ja työskentelee Helsingissä. Katjan väline on maalaus ja väri vaaleanpunainen. Hänen söpöt, vahvat ja nokkelat tyttöhahmonsa sekä herkulliset siveltimenvetonsa puhuvat vakavista asioista. Hän maalaa iskulauseensa parantaakseen maailmaa ja unenomaiset maisemansa katsojien pakopaikoiksi. Hänellä on maisterin tutkinto Kuvataideakatemiasta sekä Aalto Yliopistosta. Parhaillaan Katja valmistelee kuvataiteellista tohtorintutkimustaan nimeltä ”Tyttöarmeija, kerronnallinen maalaus tilassa” Taideyliopiston Kuvataideakatemiaan. Hänen maalauksiaan on useissa merkittävissä kokoelmissa kuten Kiasma Nykytaiteen museon ja Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kokoelmissa. Katjan teoksia on ollut esillä yksityis- ja yhteisnäyttelyissä Suomessa ja Suomen ulkopuolella 1990-luvulta lähtien.

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!