Tapio Vilpponen

1913–1994

Tapio Vilpponen

Käsikirjoittaja, skenografi ja lavastaja Tapio ”ROY” Vilpponen oli koulutukseltaan sisustusarkkitehti, mutta loi itselleen uran elokuvateollisuudessa. Vuosina 1939–1958 hän työskenteli Suomi-Filmin PRmiehenä sekä mainosja taideosaston päällikkönä. Myöhemmin Mainos-TV-Reklam palkkasi Vilpposen taideosastonsa päälliköksi.

Vilpposen nimi löytyy useista suomalaisista elokuvista, joissa hän saattoi toimia niin näyttelijänä, skenografina kuin käsikirjoittajanakin. Sotavuosina hän piirsi useita elokuvajulisteita. Hänen kerrotaan myös keksineen idean Jussi-gaalaan. Tapio Vilpposelle itselleen myönnettiin kolme Jussia vuosina 1944, 1945 ja 1951.

Elokuvateollisuuden töidensä ohella Vilpponen toimi erilaisten elokuvalehtien päätoimittajana. Lisäksi hän maalasi sekä kirjoitti kolumneja ja jännityskirjoja.

Pahoittelut! Verkkokaupassamme ei valitettavasti ole vielä yhtäkään hakemasi taiteilijan julistetta.
Kerro meille kuitenkin kiinnostuksesi kohteesta!

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!