Toivo Fahlenius

1909–1985

Toivo Fahlenius

Toivo Fahlenius opiskeli 1930-luvulla Viipurin Taiteenystäväin piirustuskoulussa. Jo opiskeluaikanaan hän työskenteli  eri mainostoimistoissa, ja vuonna 1934 hänet palkattiin Uuden Suomen Reklaamitoimistoon, jossa hän työskenteli talvisodan syttymiseen saakka. Sotavuosien jälkeen Fahlenius työskenteli suuryritysten, kuten Hankkijan ja HOK:n, mainososastoilla.

Fahlenius teki muun muassa useita julisteita Suomen Messuille. Vuonna 1933 hän osallistui Chicagon maailmannäyttelyn yhteydessä pidettyyn erikoiskilpailuun ja oli yksi palkituista.

Toivo Fahlenius tunnetaan nykyisin parhaiten aikakauslehtien kansista. Hän piirsi kansia ja muita kuvituksia säännöllisesti eri lehdille, esim. säästöpankkien Säästäjä-lehdelle. Hän piirsi myös joitakin pin-up-kuvia miestenlehti Kalleen. Lisäksi hän on tehnyt runsaasti kirjojen kansia ja postikortteja.Fahlenius oli myös kuvanveistäjä, ja yksi hänen veistoksistaan on Joensuun kirkon muistokappelissa.

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!