Urpo Timberg

1930–2018

Urpo Timberg

Graafikko ja heraldikko Urpo Timberg opiskeli Taideteollisuuskeskuskoulussa vuosina 1947–1949. Hän palasi koulun koulutuskeskukseen (nykyinen Taideteollisen korkeakoulun tutkimusja kehittämisyksikkö) vuonna 1963. Hän työskenteli opettajana graafisen taiteen osastolla kevääseen 1970 saakka.

Vuosina 1955–1959 Timberg työskenteli Sokoksen somistusosastolla graafisen muotoilun ja näyteikkunoiden ja näyttelyiden suunnittelun parissa. Kun Tampere julisti vuonna 1955 julistekilpailun, Timberg voitti sen joutsenjulisteellaan.

Työskenneltyään kuusi vuotta Mainoskartiossa ateljeen johtajana hän siirtyi vuonna 1965 Suomen Messuille, jossa hän teki 20 vuotta töitä muun muassa ulkomaisten messujen näyttelyosastoiden suunnittelijana. Suomen Messuille Timberg valmisti myös joukon kampanjajulisteita Finn Finland -teemalla. Kampanjan tarkoitus oli herättää ruotsalaisissa maahantuojissa ja yrityksissä kiinnostusta suomalaisia tuotteita kohtaan.

Posti- ja telelaitoksesta tuli vuonna 1985 Urpo Timbergin viimeinen työnantaja. Hänelle avautui tuolloin mahdollisuus palata mainospiirtäjäksi. Vuonna 1990, kolme vuotta ennen eläkkeelle jäämistään, hän antoi vankan tietämyksensä näyttelyiden suunnittelusta Postimuseon käyttöön.

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!