Viktor Mustikainen

1930–1999

Viktor Mustikainen

Päätettyään opintonsa Taideteollisuusoppilaitoksessa Viktor ”Viki” Mustikainen aloitti työt mainostoimisto Ilmossa, jossa hän työskenteli mainospiirtäjänä vuosina 1954–1960. Vuonna 1957 Mustikaisen ehdotus voitti itsenäisen Suomen 40-vuotisjuhlan kunniaksi pidetyn julistekilpailun.

Vuonna 1960 hän aloitti mainospiirtäjänä SEK:lla ja työskenteli myös art directorina. Vuonna 1968 Mustikainen siirtyi mainostoimisto Finnadiin, jossa hän toimi ateljeeosaston johtajana.

Viktor Mustikainen perusti 1980-luvun alussa oman mainostoimiston Victorin, jossa tehtiin vuosikertomuksia, esitevihkosia ja kuvitettiin niin lehtiä kuin kirjojakin.

Mainostöiden ohella Mustikainen ehti myös harjoittaa omaa luovaa toimintaansa. Hänen grafiikkaansa ja öljyvärimaalauksiaan on ollut näytteillä useissa näyttelyissä.

Pahoittelut! Verkkokaupassamme ei valitettavasti ole vielä yhtäkään hakemasi taiteilijan julistetta.
Kerro meille kuitenkin kiinnostuksesi kohteesta!

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!