posters(a)cometofinland.fi

 come_to_finland

+ 358 44 2793379

Come to Finland
Publishing Ab Oy
Höyläämötie 3A Hyvlerivägen
FI-00380 Helsinki / Helsingfors

FINLAND

 

© Come to Finland
Publishing Ab Oy 2019
 

Lataa lehdistökuvia täältä.
Julistekuvia on myös saatavilla. Ota siinä tapauksessa yhteyttä.

Kansallismuseon tiedote 24.01.2017:

Come to Finland -näyttely on retki Suomi-brändin historiaan


Kansallismuseossa 17.2. avautuva Come to Finland – Riemuhuuto paratiisista -näyttely kertoo, miten Suomea markkinoitiin maailmalla ennen ja jälkeen itsenäistymisen. Matkailujulisteet ja iskulauseet loivat kuvaa paratiisista, jossa saattoi kokea koskemattoman luonnon lumoa mutta myös tutustua Suomen edistykselliseen, kansainväliseen ja avoimeen yhteiskuntaan.

Matkailujulisteet olivat menneiden vuosikymmenien internet, joiden avulla viestiä välitettiin kaikkialle maailmaan. Seikkailunhaluisia eurooppalaisia ja amerikkalaisia houkuteltiin kokemaan jotakin uutta ja ennennäkemätöntä kaukaisessa Suomessa kauniiden kuvien ja houkuttelevien iskulauseiden avulla.

Come to Finland -näyttely tutustuttaa meidät tunnettujen taiteilijoiden lisäksi lukuisiin vähemmän tunnettuihin julistetaiteilijoihin ja heidän panokseensa Suomen viemiseksi maailmankartalle. Julisteiden rinnalle on Kansallismuseon kokoelmista tuotu matkustamiseen liittyvää esineistöä ja matkamuistoja. Antavatko ne meille häivähdyksen tapahtumasta tai paikasta, josta joskus kuulimme tai jossa joskus vierailimme?

Näyttelyssä on esillä noin 100 vintage-julistetta, jotka kaikki ovat autenttisia alkuperäispainoksia. Lisäksi esillä on tämän päivän graafikoiden ja taiteilijoiden tätä näyttelyä varten toteuttamia julisteita – kuvia siitä, miten he tämän päivän Suomen näkevät ja kokevat. Kokonaisuuteen liittyy myös suurelle yleisölle suunnattu julistekilpailu, jonka parhaat työt ovat niin ikään esillä näyttelyssä.

Come to Finland -näyttely avaa Kansallismuseon Suomi 100 -juhlavuoden. Vuoden aikana museon näyttelyiden teemana on tarkastella suomalaisuutta ja Suomen historiaa uusista ja yllättävistäkin näkökulmista.

Näyttelyn lehdistötilaisuus pidetään 16.2.2017 klo 9.00 Kansallismuseon Ateljeessa.

Avoinna 17.2.–28.5.2017 ti–su klo 11–18. Liput 10 / 7 €, alle 18-vuotiaille vapaa pääsy.

Lue lisää Julistemetsästäjän tarinasta

Lisätietoja:
markkinointijohtaja Jonna Heliskoski, Kansallismuseo, jonna.heliskoski@kansallismuseo.fi, puh. 0295 33 6342

näyttelyamanuenssi Aino-Maija Kaila,Kansallismuseo, aino-maija.kaila@kansallismuseo.fi, puh. 0295 33 6362

poster hunter Magnus Londen, Come to Finland Publishing, magnus.londen@cometofinland.fi, puh. 044 378 8448