Julisteet – Vintage: Suuret
49,00 

AERO & Aerotransport

Taiteilija
Jorma Suhonen
Alunperin julkaistu
1937
Koko
65 x 100 cm
Tuotenumero
POF-O-38

Suuret julisteemme valmistetaan Suomessa laadukkaalle mattapaperille perinteisellä offsetpainotekniikalla. Juliste toimitetaan kestävään Come to Finland -pahviputkeen pakattuna.

Varastossa

Alkuperäisteoksesta

Kesäkuun 29. päivänä vuonna 1923 avattiin ensimmäinen lentoyhteys Helsingin ja Tallinnan välille. Se toimi lähtölaukauksena lentoyhtiö Aerolle, nykyiselle Finnairille.

Aero ymmärsi jo varhain julistemainonnan potentiaalin ja panosti alusta lähtien laadukkaaseen julistegrafiikkaan. Teetettiin kokonaisia julistesarjoja, joiden tyyliin kuuluivat upeat perspektiivit sekä mieluusti lentokoneet, joiden taustalla oli tunnettuja nähtävyyksiä tai mahtavia luontonäkymiä.

1930-luvulla lentoyhtiö aloitti laajan yhteistyön vastaperustetun mainostoimisto SEK:n kanssa – yhteistyö jatkuu tänäkin päivänä.

SEK:n julistepuolen voimahahmo oli Jorma Suhonen (SEK:n kirjain S merkitsee Suhosta), ja lähinnä juuri hänen Aerolle tekemiään julisteita arvostetaan suuresti vielä nykyäänkin.

Tässä Suhosen julisteessa vuodelta 1937 kerrotaan ylpeänä, miten lähellä Euroopan suurkaupungit nyt ovatkaan: Vain 11 tunnissa saavutat Lontoon ja Pariisin!