Julisteet – Vintage: Suuret
45,00 

Imatra by Gallen-Kallela

Taiteilija
Akseli Gallen-Kallela
Alunperin julkaistu
1893
Koko
70 x 100 cm
Tuotenumero
POF-O-35

Varastossa

Alkuperäisteoksesta

Oli vuosi 1893. Kuohuva Imatrankoski Itä-Suomessa oli maan alkuvoima, sen kauneus, siinä oli kaikkea. Uusi, kosken valaiseva valaistusjärjestelmä ja upouusi hotelli auttoivat nostamaan Imatrankosken koko maailman tietoisuuteen.

Mutta miten se tehtiin?

Sen ajan Internetin – julisteiden – avulla tietenkin!

Niinpä Axel Gallén (Akseli Gallen-Kallela) vietti aikaa kosken äärellä piirtämässä. Gallénin julisteessa on tietenkin koski, mutta hän on kovin omintakeisesti valinnut julisteen keskiöön valonheittimen. Taustalla näkyy uusi hotelli, kuten myös Saimaan kanava ja Vuoksijoen ylittävä silta. Itä-Suomen suuret ylpeydenaiheet pähkinänkuoressa.

Suomen ensimmäinen graafinen matkailujuliste oli syntynyt!

Suomalainen runoilija Larin Kyösti (eli Carl-Gustaf Larsson) patikoi koskelle vuonna 1896. Hän päättää mahtipontisen matkakertomuksensa näihin sanoihin:

Imatran kuninkaallinen jättiläisrinta nousee ja laskee suurien viileiden keuhkojen paisuttamana, se uhmaa, uhkaa, ikuista terveyttä se henkii, vallattomimpia karkelojaan Imatra tanssii.

Tietoa tuotteesta

Tämä juliste on valmistettu Suomessa laadukkaalle mattapaperille perinteisellä offsetpainotekniikalla.

Juliste toimitetaan kestävässä pahviputkessa. Jos tilauksessasi on useampia julisteita, toimitamme ne yhteen pahviputkeen pakattuina.