Postikortit: Vintage
2,50 

Jeg rejser til Finland

Taiteilija
Tuntematon
Alunperin julkaistu
1951
Koko
12 x 18 cm
Tuotenumero
PC-81

Tyylikkäin terveisin!

Postikortit painetaan offset-tekniikalla Suomessa laadukkaalle suomalaiselle kartongille.

Varastossa

Alkuperäisteoksesta

Vaikka Suomi monesta nuoresta tanskalaisesta tuntuukin tänä päivänä syrjäiseltä Pohjoismaalta, ennen oli toisin. Suora laivayhteys Kööpenhaminan ja Helsingin välillä sekä pitkät kaupankäynnin ja turismin perinteet olivat synnyttäneet maahan monia Suomen ystäviä. Vuodelta 1950 olevassa vihkosessa tanskalaisia houkutellaan pohjoiseen näin:

”… Tietenkin Te heti ihastutte ajatuksesta matkustaa Suomen maahan. Tehän seuraatte aikaanne ja elämää myös Tanskan ulkopuolella. Ja kun Te kuulettekin sanan Suomi, silmäinne eteen avautuvat kuvat, jotka saavat niin monien tanskalaisten sydämet lyömään nopeammin: tuhansien järvien maa ja lukemattoman saaret, suuret metsät, villi erämaa sekä valoisat yöt. Te voitte olla varmoja, että todellisuus näiden tavanomaisten Suomea kuvaavien sanojen takana ylittää kaiken sen, mitä ikinä olette saattaneet kuvitella.”

Julisteen taiteilija on tuntematon. Jos sinulla on tietoa julisteen tekijästä tai alkuperästä, olemme erittäin kiinnostuneita. Kirjoita meille: posters@cometofinland.fi. Julistemetsästäjät kiittävät!