Julisteet – Vintage: Keskikokoiset – 50x70 cm
39,00 

Savuiset piiput

Taiteilija
Oscar Furuhjelm
Alunperin julkaistu
1909
Koko
50 x 70 cm
Tuotenumero
POD-M-10

Varastossa

Alkuperäisteoksesta

Ennen vanhaan itsestään selvä pohjoisen meritie kulki Tukholman, Turun ja Pietarin välillä. Sen reitin myös saksalaiset tulivat oppimaan. Tällä reitillä Suomen Höyrylaiva Oy pysytteli hyvin esillä. Julisteessa näemme muun muassa merien suuruudet Oihonnan ja Tarmon. Juliste on ainutlaatuinen, sillä se tarjoaa pieniä suloisia karikatyyrihahmoja Euroopan mallien mukaan. Suomen julistetaide oli yhä lapsenkengissä, ja huumorin tuulahduksen tuominen mukaan julisteisiin oli uskalias teko taiteilija Oscar Furuhjelmiltä. Huomaa myös taivaalle kohoava pikimusta savu. Sellaista ei tänä päivänä voisi edes kuvitella näkevänsä mainosjulisteessa! Mutta tuohon aikaan koneet kertoivat voimasta ja modernista elämästä, ja silloin kuvassa sai mieluusti näkyä oikea lika ja aidon musta sävy. Furuhjelmin teosta käytettiin todennäköisesti erilaisissa SHO:n mainosyhteyksissä. Ajantasainen aikataulu liimattiin yksinkertaisesti julisteen alaosaan – ja niin mainoskampanja oli valmis. Kuva esittää Hangon satamaa. Hangon kaupunki perustettiin v. 1874, koska Suomi tarvitsi talvisatamaa. Vajaat 20 vuotta myöhemmin SHO aloitti säännöllisen matkustajaliikenteen Tanskan Kööpenhaminaan ja sieltä edelleen Englannin Hulliin.

Tietoa tuotteesta

Tämä juliste kuuluu Custom Print -sarjaamme, jonka jokainen juliste on yksittäiskappale ja painettu Suomessa juuri sinua varten. Käytämme julisteissa korkealuokkaista FSC-sertifioitua mattapaperia. Huippuunsa viety tekniikka ja 12 väriä takaavat, että painojäljen kirkkaus ja väriskaala ovat ensiluokkaiset ja juliste säilyy myös tuleville sukupolville.

Juliste toimitetaan kestävässä pahviputkessa. Jos tilauksessasi on useampia julisteita, toimitamme ne yhteen pahviputkeen pakattuina.