Hellre sprider man glädje!

Hellre sprider man glädje!

Ett inlägg i bloggen Affischjägarens bekännelser

Du har säkert märkt det hos ditt postombud? Anställda som med svetten lackande släpar på säckvis med vykort? Jepp, vi finländare har återupptäckt en härlig tradition.

Och ingen är gladare än jag. För i egenskap av affischjägare vet jag att många av Finlands stiligaste vykort är skapade av illustratörer som i tiderna jobbade både som affisch- och vykortskonstnär.

Dessutom visste också våra stolta affischkonstnärer att bilderna som de målade för hand alltid måste funka också i förminskad form: som broschyromslag, som vykort, som tygmärken för resväskor.

Ta Ingrid Bade och Aukusti Tuhka som exempel. Bade fångade på 1930-talet glädjen av att resa i Finland. Aukusti Tuhka gjorde samma sak, speciellt med finska Lappland. Två olika konstnärer med helt olika stilar. Men deras ikoniska motiv har överlevt alla trender och alla nycker. Och nu är de redo att pigga upp din kompis i karantän: antingen i grannkvarteret eller på andra sidan jordklotet.

Och nu vill jag ge dig chansen att dela med dig av det stiligaste Finland har att erbjuda: en klassisk eller modern reseaffisch på ett vykort:

Köp 15 vykort, betala för 10 med koden POSTCARDLOVE.
(giltig till 14.5.2020)

Var inte orolig, du kommer säkert att hitta motiv som du gillar: vi har 189 motiv du kan välja och vraka bland.

Håhå, bäst att de där postanställda börjar träna sina biceps.

Magnus Londen, Affischjägare

Hör gärna av dig! magnus.londen(at)cometofinland.fi

PS. Tack för alla era glada tillrop efter mitt förra brev, jätteroligt! Låt mig gärna veta om det är något särskilt om finländska reseaffischer ni vill att jag ska skriva om i nästa brev, det blir en sommarspecialare!