Amelia Hillebrandt

Amelia Hillebrandt

Konstnären presenterar sig själv:

Jag har nära släktband till de nordiska länderna men jag kände dåligt till Finland då jag för fem år sedan blev utsedd att jobba som missionär i Finland för Church of Jesus Christ of Latter-day Saints. Att bli missionär var mitt eget val, men jag fick inte välja till vilket land jag skulle åka. Att skickas till Finland kom som en total överraskning. Jag började ta reda på hurdant land Finland är och försökte lära mig så mycket som möjligt i förväg. Jag var både upprymd och nervös inför uppdraget, speciellt då jag insåg hur svårt det skulle bli att lära sig finska. Men då jag anlände till Finland blev jag omedelbart förälskad i landet. Städerna var vackra, landskapet andäktigt och invånarna så snälla och ärliga. Mitt uppdrag var att missionera i Åbo, Kuopio och Tammerfors, så jag kom aldrig iväg till Lappland, men jag har drömt om ett besök sedan dess. När jag återvände till USA började jag studera illustration vid Brigham Young University i Utah. Följ mig på Instagram @airheart9.

Affischkonsten får nytt liv! Den amerikanska illustratören Amelia Hillebrandt ingår i Come to Finlands satsning på att skapa en renässans för affischkonsten. Genom Come to Finland kan också din eller ditt företags affischidé förverkligas med den konstnär du önskar. Ta kontakt med oss på posters@cometofinland.fi så låter vi kreativiteten flöda!

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!