Jenni Hänninen

Jenni Hänninen

Konstnären presenterar sig själv:

Jag är illustratör och grafisk formgivare från Kuopio i östra Finland. Jag utexaminerades som grafiker våren 2013 från Kuopio Academy of Design. Hösten 2017 inledde jag mina studier inom möbel och inredning på Savon ammattiopisto, där jag fick kännedom om interiördesign och konstruktion.

Jag njuter av fredliga kaffestunder med familj och vänner, fotografi, strandlandskap och djur. Jag är ständigt intresserad av att prova på nya tekniker såsom att traditionellt rita för hand och digitala ritprogram. Mitt mål är att skapa något personligt som lockar till leenden hos betraktaren.

Affischkonsten får nytt liv! Den finländska illustratören Jenni Hänninen ingår med andra ord i Come to Finlands satsning på att skapa en renässans för affischkonsten. Genom Come to Finland kan också din eller ditt företags affischidé förverkligas med den konstnär du önskar. Ta kontakt med oss på posters@cometofinland.fi så låter vi kreativiteten flöda!

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!