Réka Király

Réka Király

Konstnären presenterar sig själv:

Jag är illustratör och barnboksförfattare, bosatt i Helsingfors. Jag drivs framåt av en konstant fascination av modularitet, och inspireras av färgkombinationer och mönster som finns i vår omgivning. Jag börjar med element som jag ritar för hand eller målar med bläck och slutför de slutgiltiga illustrationerna och mönstren digitalt. Mina arbeten blandar lekfulla former med färger som präglats av ljusförhållandena här uppe i norr. Alltid med en liten dos humor.

Under de senaste tio åren har jag samarbetat med företag såsom Hakola Furniture Company, WSOY, Fisher-Price Ltd., Thames&Hudson, Design Museum Helsinki, Helsinki Design Week, Museum of Contemporary Art Kiasma, Paperchase, Come to Finland Publishing Ab Oy. Alla mina arbeten har en unik ”glimten i ögat”-stil.

Jag kommer från en kreativ familj – mamma inredningsdesigner, pappa möbeldesigner – och jag är utexaminerad både från Fine Art Academy i Ungern och från Aalto universitetet i Helsingfors. Vid sidan om mitt jobb som en frilansande designer är jag engagerad i Etana Editions, som är en rätt speciell kombination av en oberoende bokförläggare och designstudio.

Jag skapar verk i ett brett spektrum, från helt kommersiellt till icke-vinstbringande, och jag utvecklar design för print, utställningar och evenemang. Jag tror på att illustrationer gjorde med omsorg och med lekfullhet bidrar till nyfikenhet hos betraktaren.

Affischkonsten får nytt liv! Illustratören Réka Király ingår i Come to Finlands satsning på att skapa en renässans för affischkonsten. Genom Come to Finland kan också din eller ditt företags affischidé förverkligas med den konstnär du önskar. Ta kontakt med oss på posters@cometofinland.fi så låter vi kreativiteten flöda!

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!