Munkkiniemi by Lena Frölander-Ulf

Munkkiniemi by Lena Frölander-Ulf

Ursprungligen publicerad 2015
Munkkiniemi by Lena Frölander-Ulf

Konstnären presenterar sitt verk:

Min ursprungsplan var att visa upp det bästa med min stadsdel Munksnäs (i Helsingfors). Jag såg framför mig en illustration som föreställer gamla kadettskolans fasad i kvällsljus eller ungdomar som har fest på stranden. Men när jag promenerade omkring en höstdag var det ändå träden jag fastnade för. På nästan varje gata och längs hela stranden växer välskötta träd vars grenverk under vinterhalvåret bildar snåriga mönster i spännande formationer. Min affisch föreställer Munksnäsallén en novembermorgon. Fåglarna som väntar på sin spårvagn är bara statister. Träden är de verkliga stjärnorna.

Det här med andra ord ett nyskapat verk för Come to Finland. Vi tror nämligen stenhårt på att göra affischkonsten tillgänglig och attraktiv för nya generationer.

Märker ni hur Finland återigen – med reseaffischens hjälp – lockar turister med glamour och glädjetjut från paradiset?

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!