Affischjägarens bekännelser

Välkommen! Här kan du följa med den finländska affischjägarens äventyr och relativt stora tankar. Varje månad bjuder han på häpnadsväckande insikter och hisnande tips.

Hellre sprider man glädje!

7.5.2020

Du har säkert märkt det hos ditt postombud? Anställda som med svetten lackande släpar på säckvis med vykort? Jepp, vi finländare har återupptäckt en härlig tradition.

Och ingen är gladare än jag. För i egenskap av affischjägare vet jag att många av Finlands stiligaste vykort är skapade av illustratörer som i tiderna jobbade både som affisch- och vykortskonstnär.

Dessutom visste också våra stolta affischkonstnärer att bilderna som de målade för hand alltid måste funka också i förminskad form: som broschyromslag, som vykort, som tygmärken för resväskor.

Ta Ingrid Bade och Aukusti Tuhka som exempel. Bade fångade på 1930-talet glädjen av att resa i Finland. Aukusti Tuhka gjorde samma sak, speciellt med finska Lappland. Två olika konstnärer med helt olika stilar. Men deras ikoniska motiv har överlevt alla trender och alla nycker. Och nu är de redo att pigga upp din kompis i karantän: antingen i grannkvarteret eller på andra sidan jordklotet.

Och nu vill jag ge dig chansen att dela med dig av det stiligaste Finland har att erbjuda: en klassisk eller modern reseaffisch på ett vykort:

Köp 15 vykort, betala för 10 med koden POSTCARDLOVE.
(giltig till 14.5.2020)

Var inte orolig, du kommer säkert att hitta motiv som du gillar: vi har 189 motiv du kan välja och vraka bland.

Håhå, bäst att de där postanställda börjar träna sina biceps.

Magnus Londen, Affischjägare

Hör gärna av dig! magnus.londen(at)cometofinland.fi

PS. Tack för alla era glada tillrop efter mitt förra brev, jätteroligt! Låt mig gärna veta om det är något särskilt om finländska reseaffischer ni vill att jag ska skriva om i nästa brev, det blir en sommarspecialare!

99 skäl att lägga undan skärmen

9.4.2020

Just i dag har vi bara två frågor:

• Börjar din dos av skärmtid vara fylld för den här våren?
• Visste du att vi på Come to Finland har en konstskatt som kan bli din?

Vårt tips är därför: Lägg undan skärmen, glöm Game of Thrones och Instagram. Ge istället konsten en chans, på dina egna väggar. Redan en enda klassisk finländsk reseaffisch får dig nämligen på mycket bättre humör – det lovar vi*.

Ja, vem skulle inte föredra att stirra på det sköna Finland? Detta otroliga Land of Romance där solen aldrig går ner, där sjöarna är blåa som blåbär och varje måltid är ett kulinariskt crescendo.

För låt oss vara ärliga: eftersom det just nu inte är aktuellt att resa är våra affischer din bästa chans att uppleva vårt kära Finland.

I vårt sortiment av affischer (du har cirka 99 motiv att välja mellan) hittar du nämligen både härliga vintageklassiker och helt nyproducerade affischer.

Oavsett vilka affischer du väljer kan du vara säker på att dina väggar där hemma blir bra mycket roligare än ditt Instaflöde.

Synd bara att du inte kan scrolla på dina väggar.

Klicka här för att hitta din livsglädje >>

Mot sommaren!

Magnus Londen, Affischjägare

Hör gärna av dig! magnus.londen (at) cometofinland.fi

*) Om du efter att ha hängt upp en Come to Finland-affisch ändå skulle känna att du är på sämre humör än innan, behöver du bara returnera affischen till oss. Vi lovar att inte ställa några jobbiga frågor.