posters(a)cometofinland.fi

 come_to_finland

+ 358 44 2793379

Come to Finland
Publishing Ab Oy
Höyläämötie 3A Hyvlerivägen
FI-00380 Helsinki / Helsingfors

FINLAND

 

© Come to Finland
Publishing Ab Oy 2019

Finlands glömda konstskatter

Med Come To Finland fick en bortglömd del av Finlands kulturarv äntligen en egen bok. Men först krävdes ett omfattande forskningsarbete i Finland och utomlands.

 

Vad Come To Finland-boken är

Ett stycke underhållande Finlandsnostalgi.
Ett oväntat perspektiv på Finlands historia.
En tidlös gåva som passar företagskunder, utländska gäster, konst- och reseintresserade samt alla andra Finlandsentusiaster.

Allt det här bjuder boken på

I boken hittar du naturligtvis affischer för städer och regioner, från Helsingfors till Lappland, från Åbolands skärgård till Viborg. Men också resebranschens anrika företag finns med, till exempel Statsjärnvägarna, Finnair, FÅA och de andra rederierna.

Betoningen ligger på mångsidighet: Naturen, arkitekturen, städerna, kulturen, sevärdheterna, aktiviteterna. Räkna med flera underhållande aha-upplevelser.

De udda inslagen

Bland de mer udda inslagen kan nämnas plock ur den stora samling tävlingsbidrag som OS-arrangörerna arkiverade 1952. Man hade utlyst en affischtävling för spelen och både proffsen och amatörerna tog tillfället i akt och skickade in en uppsjö av bidrag.

Slutresultatet blev ett lapptäcke av affischer där temat flaggor, olympiska ringar, atleter, fredsduvor och allmänt brödraskap mellan folken dominerar, ibland lyckat, ibland... rörande.

Också för Karelen-vännerna finns det spännande nostalgi. Karelska näset var villornas och sandsträndernas paradis och boken bjuder på drömlika resemotiv från Terijoki och Björkö havsbad liksom från Viborg, Sordavala och Ladoga.

Come to Finland är den perfekta gåvan för utländska Finlandsvänner, liksom för dina finländska vänner som flytt landet. Men varför göra det svårt för dig med inpaketering och dubbla portoavgifter? Beställ den direkt till mottagaren!

... Eller läs den först i helskärm

Jepp, det är en riktig teaser vi erbjuder: Du kan läsa och bläddra i hela boken i helskärm. Vi tror nämligen att det börjar klia i dina fingrar efter det. Så gå till Come to Finland i helskärm (öppnas i nytt fönster).

Som gåva till Finlandsvännerna

Come to Finland är den perfekta gåvan för utländska Finlandsvänner, liksom för dina finländska vänner som flytt landet. Men varför göra det svårt för dig med inpaketering och dubbla portoavgifter? Sätt oss på jobb istället! Vi postar boken.

Fem språk

Boken finns publicerad i fyra versioner, på fem olika språk; finska och svenska, engelska, tyska och franska.