Eric Vasström

1887–1958

Eric Vasström

Taiteilija Eric Vasström alkoi jo kouluaikana opiskella piirustusta iltaisin. Päästyään vuonna 1907 ylioppilaaksi hän aloitti taideopinnot Suomen Taideyhdistyksen piirustuskoulussa ja valmistui piirustuksen opettajaksi vuonna 1908. Samana vuonna hän osallistui ensimmäisen kerran taidenäyttelyyn.

Opiskeltuaan Pietarissa, Berliinissä ja Pohjoismaissa hänet palkattiin vuonna 1917 piirustuksen opettajaksi Helsingin ruotsalaiseen lyseoon. Opettajan työnsä ohella Eric Vasström piirsi Dagens Tidningille, Uudelle Suomelle ja Helsingin Sanomille. Vuosina 1917–1924 hän julkaisi omaa Hovnarrenpilalehteä.

Vasströmistä kehittyi taitava akvarellisti, jonka aiheet liittyivät yleensä Helsinkiin.

Hän oli tunnettu hahmo Kauppatorilla, jossa utelias ihmisjoukko usein piiritti taiteilijan maalaustelinettä. Kerrotaan, että ihmisjoukko kasvoi kerran niin suureksi, että paikalle piti kutsua poliisi. Katsojien oli asetuttava kauniiseen jonoon.

Eric Vasström oli myös eräs Suomen partiolaisliikkeen johtohahmoista. Hän oli Riddargossarna -lippukunnan johtaja ja vuosina 1929–1939 hän johti Suomen ruotsinkielistä partiojärjestöä.

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!