Taiteilija kuvaa teostaan:
Ihastuin erityisesti vanhempien julisteiden käsinmaalattuihin typografioihin selaillessani Come to Finland -kirjaa. Oman julisteeni lähtökohtana oli työskennellä samalla tavalla kuin jo kauan sitten kuolleet taiteilijat: käsin ilman Photoshopin apua. Oli aika jännittävää saada juliste näyttämään juuri siltä kuin halusin niin isossa koossa.
Isolle paperille piirtäessä kaikki yksityiskohdat tulevat lähelle, kun olisi itse maalauksen sisällä, ja sen vuoksi pitää ottaa pari askelta taaksepäin jotta näkisi kokonaisuuden. Julisteella on perinteinen aihe, metsäretki, mutta jos katsoo oikein tarkkaan löytyy siitä aivan toinen näkökulma.
Minä ja suurin osa suomalaisista rakastaa metsää, marjastamista, taukoja termoskahvin tai – kaakaon ja repussa rutistuneiden voileipien kanssa. Retkiperinne elää sillä erotuksella että nykyisin niitä taltioidaan ja jaetaan ahkerasti sosiaalisessa mediassa.
Rentoutumisen ja ikimetsän kontrasti on suuri, ja toivon että ihmiset voisivat joskus nauttia retkistä ilman että siitä kertoo kaikille 354 kaverilleen reaaliajassa. Mutta samanaikaisesti kuvat ehkä herättävät ystävissä kipinän joka saa myös heidät lähtemään luontoon.
Ei ihme että murtomaahiihto, marjojen poiminta ja matonpesu kuuluvat päivän suuriin hipsteritrendeihin.
Tämä on siis Come to Finlandille luotu uusi teos. Uskomme nimittäin raudanlujasti siihen, että julistetaide on tehtävä houkuttelevaksi ja tuotava uusien sukupolvien saataville.
Huomaatteko, miten Suomi jälleen kerran – julistetaiteen keinoin – houkuttelee turisteja glamourin ja paratiisista kaikuvien riemuhuutojen avulla?