Saksalaista taiteilijaa Adolf Bockia pidetään merimaalauksen eurooppalaisena pääedustajana. Hän herätti suurta huomiota sekä merenkulkijoiden että taiteilijoiden piireissä vankan laivoihin liittyvän tietoutensa johdosta. Saksan laivaston merisotilaana Bock oli saanut tietoonsa kaikki tarpeelliset yksityiskohdat laivoista. Hänestä kirjoitetussa muistokirjoituksessa sanotaan:
”Professori Bock ei kavahtanut vaikeuksia, kun hänen piti saada perinpohjaista tietoa asioista, jotka hän halusi maalata: purjeiden nostaminen, laivat myrskyissä, tyvenessä, merisumussa, auringossa. Hän oli perin pohjin selvillä purjelaivojen yksityiskohtaisista takiloista ja toiminnoista. Hän purjehti alusten mukana ja oppi kuvaamaan niin merta kuin aluksiakin todellisuutta vastaavasti ja samalla sai vangittua maalauksiinsa sen romanttisen ilmapiirin, joka oli tyypillistä suurille purjelaivoille.” (Finsk Sjöfart -lehti 1968)
Adolf Bock piirsi myös suuren määrän postikortteja. Useimmat hänen postikorteistaan julkaistiin Suomessa vuosina 1932–1936 Tilgmannin Kuvataidekustantamon toimesta, mutta niitä julkaistiin myös ulkomailla.
Saksalaiset, ruotsalaiset ja suomalaiset aikakauslehdet ja teossarjat käyttivät Bockia ahkerasti kuvittajanaan. Muun muassa Suomen Kuvalehti julkaisi hänen maalauksiaan jäänsärkijä Jääkarhun neitsytmatkalta vuonna 1926.Vuonna 1944 Verein Berliner Künstler -yhdistyksen jäsen Bock sai professorin arvon.