Anders Beckman

1907-1967

Anders Beckman

Mainospiirtäjä ja taidemaalari Anders Beckman opiskeli Tekniska skolan -koulussa Tukholmassa (nyk. Konstfack) vuosina 1927–1930 ja sen jälkeen Pariisissa ja Berliinissä. Beckman puolusti vahvasti mainonnan asemaa taidemuotona, ja hän oli suuri vaikuttaja ruotsalaisessa käyttögrafiikassa ja sen leviämisessä.

Anders Beckmanin ura sai vauhtia hänen työskennellessään Aerotransportin (nykyinen SAS) julistetaiteilijana. Uraauurtavien lentokonejulisteidensa kautta hänestä tuli liikennelentojen, jotka 1930-luvun alussa olivat Ruotsissa suuren läpimurtonsa kynnyksellä, taiteellinen äänitorvi.

Nykyään hänen nimensä yhdistetään lähinnä Anders Beckmans skola -kouluun (nykyisin Beckmans Designhögskola -korkeakoulu), jonka hän perusti vuonna 1939.

Pahoittelut! Verkkokaupassamme ei valitettavasti ole vielä yhtäkään hakemasi taiteilijan julistetta.
Kerro meille kuitenkin kiinnostuksesi kohteesta!

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!