Taiteilija Aukusti Tuhkaa (-1919 August Tuhkanen) voidaan pitää suomalaisen taidegrafiikan grand old manina. Tuhkan taiteellinen debyytti tapahtui jo vuonna 1912 Viipurissa. Vuosina 1910–1915 hän oli litografi-oppipoikana Viipurin Kirjaja Kivipainossa.
Tuhka muistetaan tänä päivänä yhtenä Suomen parhaista graafisen taiteen opettajista, mutta hänen omakin tuotantonsa on sekä laaja että vaikuttava. Vuosien saatossa Aukusti Tuhka ehti perehtyä niin taidekuin käyttögrafiikkaankin. Hän muun muassa kuvitti luonnontieteellisiä teoksia ja kehitti opetustauluja kouluille.
Tuhka opiskeli taidegrafiikkaa 1920ja 1930-luvuilla useaan otteeseen Leipzigissä, jossa hän myös valmistui opettajaksi. Hänen kunnianhimoiset opintonsa tekivät hänestä suomalaisen taidegrafiikan uranuurtajan. Tuhka hallitsi tekniikan täydellisesti ja kykeni pedagogisten kykyjensä avulla välittämään taitonsa myös eteenpäin.
Aukusti Tuhka opetti sekä Suomen Taideakatemiassa että Taideteollisuusoppilaitoksessa. Vuonna 1958 hän perusti Helsinkiin Nervanderinkadulle yksityiskoulun Tuhkan Taidegrafiikan Kurssiateljee. Yksi tärkeä syy koulun perustamiselle oli Tuhkan kunnianhimoinen suunnitelma opettaa graafista käsityötä nuorille taiteilijoille. Hän oli huolissaan siitä, että taidegrafiikan vanhat perinteet olivat katoamassa.