Eijo Vesanto

1908–1950

Eijo Vesanto

Sarjakuvapiirtäjä, graafikko ja kuvittaja Eijo ”Poika” Vesanto tuli jo nuorena tunnetuksi taitavana piirtäjä. Hän hallitsi myös litografiatekniikan.

Vuonna 1924 Vesanto muutti Helsinkiin ja kuului ensimmäisiin piirtäjiin, jonka Uuden Suomen Reklaamitoimisto palkkasi. Vesannon kollegoita olivat muun muassa Alf Danning, Toivo Fahlenius, Aukusti Tuhka ja myöhemmin myös Juha Anttinen.

Eijo Vesanto työskenteli myös mainosgraafikkona Otavalla, ja hän oli arvostettu kuvittaja, joka teki töitä muun muassa Suomen Kuvalehdelle ja Uudelle Suomelle. Hän muotoili myös useita kirjankansia.

Nykyisin Vesanto on tunnettu etupäässä suomalaisen sarjakuvataiteen edelläkävijänä. Kun tamperelainen (Vesannon kotikaupunki) Aamulehti julkaisi vuosina 1931–1932 hänen sarjakuvansa Eetu ja Riku, monet luulivat, että piirtäjä oli amerikkalainen. Olettamus ei ollut lainkaan järjetön, sillä Vesannon tuotannossa on vahvoja vaikutteita sen ajan amerikkalaisesta sarjakuvaperinteestä.

Amerikkalainen vaikutus näkyy myös Eijo Vesannon monissa postikorteissa. Erityisesti sotilaita kuvaavat postikortit, jotka Vesanto piirsi sota-aikana rintamapiirtäjänä, ovat tänä päivänä haluttuja harvinaisuuksia keräilijöiden parissa.

Pahoittelut! Verkkokaupassamme ei valitettavasti ole vielä yhtäkään hakemasi taiteilijan julistetta.
Kerro meille kuitenkin kiinnostuksesi kohteesta!

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!