Greta Hult

1901–1985

Greta Hult

Taiteilija Greta Hult opiskeli 1920-luvun alussa Taideteollisuuskeskuskoulussa, jossa tapasi tulevan miehensä Gösta Diehlin. Greta matkusti Pariisiin yhdessä opiskelijatoverinsa Hanna Schjerfbeckin (Helenen veljentytär) kanssa. Todennäköisesti matkaan lähdettiin Gösta Diehlin kutsusta, hän oli nimittäin muuttanut Pariisiin vuonna 1922. Pariskunta vihittiin vuonna 1926 Helsingissä.

Greta Hult jatkoi taideopintojaan Pariisissa. Hän vieraili  myös Italiassa opiskelemassa kirkkomaalausta.

Greta Hult teki debyyttinsä taiteilijana vuonna 1923, jolloin hän teki lasimaalauksen Helsingin Diakonissalaitoksen kirkkoon. Seuraavana vuonna hän piti taidenäyttelyn Salon Strindbergissä, josta Svenska Pressen-lehden arvostelija kirjoitti: ”Nuori taidemaalaritar omaa hienoa impressionistista kykyä ja luonnollista tuntumaa ääriviivoihin ja väreihin.”Greta Hult-Diehl ja Gösta Diehl asuivat yhdessä Pariisissa vuoteen 1932, jolloin Gösta Diehl palasi Suomeen. Pari erosi vuonna 1936. Greta Hult oli perustanut vientija komissioyrityksen Franco-Fennia keväällä 1931, ja hän muun muassa  auttoi suomalaisia vierailijoita käytännön asioissa. Pariisin kansainvälisessä näyttelyssä vuonna 1937 hän vastasi Suomenmessujärjestelyistä. Suomen matkailupaviljongin näyttely palkittiinkin kultamitalilla.

Greta Hult piirsi myös useita esitevihkosia, joiden avulla ranskalaisia houkuteltiin Suomeen.Greta Hult meni uudelleen naimisin ja asui Pariisissa kuolemaansa saakka.

Pahoittelut! Verkkokaupassamme ei valitettavasti ole vielä yhtäkään hakemasi taiteilijan julistetta.
Kerro meille kuitenkin kiinnostuksesi kohteesta!

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!