Kai Nordberg aloitti freelance-valokuvaajana vuonna 1958. Vuonna 1964 toimeksiannot lisääntyivät niin paljon, että hän perusti oman valokuvastudion. Studio Kai Nordberg erikoistui mainosvalokuvaukseen, jota hän teki vuoteen 2001 asti, kunnes jäi yrittäjäeläkkeelle.
Nordberg työskenteli kaupallisen valokuvauksen parissa mainoskuvaajana tehden kampanjoita esim. autojen maahantuojille, kustannusyhtiöt, pankeille, muutamalle kaupungille. Lisäksi hän teki kuvituksia Otavan kirjoihin, kansikuvia ja kirjailijakuvia. Näistä kirjailijakuvista oli näyttely Villa Kivessä, jolle hän lahjoitti ne ja jonka käytävillä ne ovat esillä. Nordbergille mieluisia toimeksiantajia olivat Otava, eri mainostoimistot, Kyprok, autokaupat ja autojen maahantuojat, joiden työt veivät eri puolille Suomea, esim. Sisu-autojen valokuvaaminen Lapin talviolosuhteissa.
Hän on pitänyt myös muutaman yksityisnäyttelyn harrastekuvistaan. Hän vietti muutaman kuukauden Pariisissa vaimonsa kanssa, asui Pariisin taidesäätiö – talossa, ja kuvasi Pariisin. katuelämää ja miljöitä.
Nordberg on omin sanojensa mukaan ”järjestöjyrä”, josta hänet varmasti valokuvapiireissä tunnetaan ja mainostoimistoissa omien työn ja yhteistyöprojektien mukaan. Hän sai uransa alussa toimeksiantoja nuorilta mainosgraafikoilta ja pääsi näin mukaan myös kilpailuihin. Maine kasvoi ja ranking listoilla hän pärjäsi hyvin, olihan kilpailuissa aina mainittuna tekijätiimi. Nordberg työskenteli vaimonsa kanssa omalla studiolla, joka työllisti parhaimmillaan seitsemän ihmistä.
Hän teki joitain kuvia Finnairille 80-luvulla ja oli yhteistyössä Lahden julisteviikkojen vetäjän Tapani Aartomaan kanssa. Eräs ikimuistoinen työ oli iso kampanja ”Suomi elää metsästä” – Mainostoimisto Harkonmäen kanssa. Projektin aikana hän matkusti tuhansia kilometrejä kuukaudessa, kampanja tehtiin metsäteollisuuden edistämiseksi Suomessa ja ulkomailla. Hän on tehnyt myös jonkin verran levynkansia ja lähiaikoina hänen kuviaan on käytetty Delta Rythm Boys uusintapainoksien kansissa.
Nordberg on yksi Suomen valokuvamuseon perustajista ja hän lahjoittanut useita kuvia sekä valokuvausaiheisia teoksia museolle. Hän toimi useita vuosia valokuvaajien katto-organisaation, Finnfoton, sekä Kopiosto ry:n hallituksessa, edistäen mm. valokuvaajien tekijänoikeusasioita. Yhdistystoiminnan myötä hän osallistui kongresseihin ja hänellä oli mahdollisuus nähdä maailmaa. Kollegat tuntevat hänet hyvin yhdistystoiminnasta.
Nordberg ottaa edelleen toisinaan valokuvia, itsellensä ja perheelleen. Digitaalisen kuvauksen saloihin hän ei ole perehtynyt lainkaan. Koti on pullollaan kuvia, diaoja ja negatiiveja, ja jotka joku valokuvafanaatikko saisi mielellään arkistoida. Nordbergin pitkä ura alkoi harrastuksen innoittaman ja pääsi vauhtiin sattuman kautta. Valokuvaus vei hänet moneen paikkaan, aitiopaikoille, mielenkiintoisiin tehtäviin ja yrityksiin. Hänellä on paljon muistelemista ja hän on kiitollinen tielleen ilmaantuneista sattumista ja mahdollisuuksista.
Lähde: Haastattelu, Kai Nordberg