Per-Olof Nyström

1925–1996

Per-Olof Nyström

Taiteilija Per-Olof ”PON” Nyström kuuluu Suomen tärkeimpiin graafisiin taiteilijoihin. Hänen tuotantonsa kattaa käyttögrafiikan koko laajan skaalan.

Nyströmin ura graafikkona alkoi vuonna 1948 kesätyöntekijänä Mainos Taucher Reklamissa. Hän oli Taucherilla lähes 40 vuotta vuoteen 1988 saakka, jolloin hän jäi eläkkeelle. Vuosien varrella Nyström ehti Taucherin töiden ohella piirtää noin 10 000 piirrosta Hufvudstadsbladetille.

Per-Olof Nyströmin lukemattomien palkittujen töiden joukosta voidaan mainita klassinen Finland Woodland -juliste, jolla hän vuonna 1960 voitti Finlandia-julistekilpailun ”Vienti”-kategorian. Hän on piirtänyt myös useita yrityslogoja, muun muassa Wulffin logon. Nyström suunnitteli myös mediayritys MTV3:n pöllön, joka otettiin yrityksen tunnukseksi vuonna 1965. Samainen pöllö-teema on käytössä vielä nykyäänkin.

Per-Olof Nyström korosti töissään yhteistyön tärkeyttä, jotta saataisiin aikaan jotakin hienoa. Eräässä Mainosuutiset-lehden haastattelussa vuodelta 1965 hän sanoo: ”–Hyvien ideoiden keksiminen riippuu paljon ilmapiiristä, missä ne keksitään. Yksi henkilö ei voi tällaista ilmapiiriä luoda. Siksi olen aina ollut team work -toiminnan kannattaja.”

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!