Réka Király

Réka Király

Taiteilija esittelee itsensä

Olen kuvittaja ja lastenkirjailija, asun Helsingissä. Minua pitää liikkeessä jatkuva kiinnostus modulaarisuuteen, ja inspiroidun väriyhdistelmistä ja kuvioista, joita ympäristössämme on. Aloitan elementillä, jonka piirrän käsin tai maalaan musteella, ja viimeistelen lopulliset kuvitukset ja muodot digitaalisesti. Töissäni yhdistelen leikitteleviä muotoja ja värejä, joita nämä Pohjolan valo-olosuhteet leimaavat. Mukana on aina myös annos huumoria.

Kuluneiden kymmenen vuoden aikana olen tehnyt yhteistyötä eri yritysten kanssa, kuten Hakola Furniture Company, WSOY, Fisher-Price Ltd., Thames&Hudson, Design Museum Helsinki, Helsinki Design Week, Museum of Contemporary Art Kiasma, Paperchase ja Come to Finland Publishing Ab Oy. Kaikille töilleni ainutlaatuista on ”pilke silmäkulmassa” -tyyli.

Tulen luovasta perheestä – äiti on sisustussuunnittelija, isä huonekalusuunnittelija – minä olen valmistunut niin unkarilaisesta Fine Art Academy -akatemiasta kuin Helsingin Aalto-yliopistostakin. Freelancesuunnittelijatyöni ohella olen mukana Etana Editions -yrityksessä, joka on melko erityinen, riippumattoman kustantamon ja suunnittelustudion yhdistelmä.

Luomieni teosten kirjo on laaja, täysin kaupallisista voittoa tuottamattomiin, ja kehitän designeja pritteihin, näyttelyihin ja tapahtumiin. Uskon, että huolella ja leikittelevästi tehdyt kuvitukset herättävät katsojassa uteliaisuutta.

Julistetaiteen uusi tuleminen! Kuvittaja Réka Király on osa Come to Finlandin tavoitetta luoda julistetaiteen uusi renessanssi. Jos yrityksenne haluaa luoda uudenlaisen julisteen, Come to Finlandin kuvittajakaarti on apunanne. Ota yhteyttä posters@cometofinland.fi ja anna luovuuden kukkia!

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!