Munkkiniemi by Lena Frölander-Ulf

Munkkiniemi by Lena Frölander-Ulf

Alunperin julkaistu 2015
Munkkiniemi by Lena Frölander-Ulf

Taiteilija kuvaa teostaan:

Alkuperäinen suunnitelmani oli näyttää kaupunginosani, Helsingin Munkkiniemen, parhaat puolet. Näin edessäni teoksen, joka esittää vanhan kadettikoulun julkisivua iltavalossa tai nuorisoa juhlimassa rannalla. Mutta kun eräänä syyspäivänä kiertelin kävelemässä, innostuinkin puista. Lähes joka kadulla ja pitkin koko rantaa kasvaa hyvin hoidettuja puita, joiden oksistot muodostavat talvisin monimutkaisen kiinnostavia muodostelmia. Julisteeni esittää Munkkiniemen puistotietä marraskuisena aamuna. Raitiovaunua odottavat linnut ovat vain sivuosassa. Puut ovat todellisia tähtiä.

Tämä on siis Come to Finlandille luotu uusi teos. Uskomme nimittäin raudanlujasti siihen, että julistetaide on tehtävä houkuttelevaksi ja tuotava uusien sukupolvien saataville.

Huomaatteko, miten Suomi jälleen kerran – julistetaiteen keinoin – houkuttelee turisteja glamourin ja paratiisista kaikuvien riemuhuutojen avulla?

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!