Julisteet – Vintage: Keskikokoiset – 50x70 cm
42,00 

Aero & Tuomiokirkko

Taiteilija
Jorma Suhonen
Alunperin julkaistu
1933
Koko
50 x 70 cm
Tuotenumero
POD-M-12

Varastossa

Alkuperäisteoksesta

Tämä on Jorma Suhosen julisteklassikko: Junkers Ju 52/3m liitää Suurkirkon ohi Helsingissä. Eikä se ole ihan niin päätöntä kuin miltä näyttää.

Tuohon aikaan, vuonna 1933, Helsingissä ei nimittäin ollut ”tavallista” lentokenttää, vaan lentokoneet laskeutuivat Katajanokan terminaaliin – kellukkeiden varassa veteen. Vasta joitakin vuosia myöhemmin Malmin lentokenttä avautui.

Mutta jo kesäkuun 29. päivänä vuonna 1923 avattiin ensimmäinen lentoyhteys Helsingin ja Tallinnan välille. Se toimi lähtölaukauksena lentoyhtiö Aerolle, nykyiselle Finnairille.

Aero ymmärsi jo varhain julistemainonnan potentiaalin ja panosti alusta lähtien laadukkaaseen julistegrafiikkaan. Teetettiin kokonaisia julistesarjoja, joiden tyyliin kuuluivat upeat perspektiivit sekä mieluusti lentokoneet, joiden taustalla oli tunnettuja nähtävyyksiä tai mahtavia luontonäkymiä.

1930-luvulla lentoyhtiö aloitti laajan yhteistyön vastaperustetun mainostoimisto SEK:n kanssa – yhteistyö jatkuu tänäkin päivänä. SEK:n julistepuolen voimahahmo oli Jorma Suhonen (SEK:n kirjain S merkitsee Suhosta), ja lähinnä juuri hänen Aerolle tekemiään julisteita arvostetaan suuresti vielä nykyäänkin.

Tietoa tuotteesta

Tämä Aero-juliste kuuluu Custom Print -sarjaamme, jonka jokainen juliste on yksittäiskappale ja painettu Suomessa juuri sinua varten. Käytämme julisteissa korkealuokkaista FSC-sertifioitua mattapaperia. Huippuunsa viety tekniikka ja 12 väriä takaavat, että painojäljen kirkkaus ja väriskaala ovat ensiluokkaiset ja juliste säilyy myös tuleville sukupolville.

Juliste toimitetaan kestävässä pahviputkessa. Jos tilauksessasi on useampia julisteita, toimitamme ne yhteen pahviputkeen pakattuina.