Julisteet – Vintage: Keskikokoiset – 50x70 cm
39,00 

Kar-air by Erik Bruun

Taiteilija
Erik Bruun
Alunperin julkaistu
1957
Koko
50 x 70 cm
Tuotenumero
POD-M-173

Varastossa

Alkuperäisteoksesta

Kolme veljestä. Kanala. Moottoripyörän moottori.

Muutama vuosikymmen myöhemmin lentoyhtiö, tehdas – ja täysin uusi kyläyhteisö.

Veljekset Niilo, Valto ja Uuno Karhumäki eivät todellakaan olleet mitäänlaiskureita: Ensin he rakensivat paperilennokkeja, sitten pienoismalleja ja pian myös oikeita lentokoneita: Karhu I, Karhu II ja Karhu III. Pian sen jälkeen he saivat matkustajasertifikaatin ja ryhtyivät järjestämään yleisölennätyksiä.

Veljekset toimivat myös ilmavalokuvauksen parissa, ja monet tuon ajan postikorteista onkin kuvattu heidän lentokoneistaan. Lisäksi he kouluttivat pilotteja, rakensivat ja korjasivat lentokoneita sekä tekivät taksilentoja. Vuonna 1939 yritys muutti Kuorevedelle. Sinne, Karhumäen tehtaan ympäristöön, lähes keskelle erämaata perustettiin täysin uusi kyläyhteisö, Halli.

Karhumäki Airways -lentoyhtiö perustettiin vuonna 1950, mutta valtion monopolin haastaminen ei ollut helppoa, koska viranomaiset suosivat Aeroa eri tavoin.

Mutta mitäpä siitä? Karhumäki lensi Helsingistä Joensuun kautta Ruotsin Sundsvalliin ja myöhemmin Tampereen kautta Tukholmaan. Pian veljeksistä tuli myös suuri, ja vieläpä Suomen ensimmäinen, etelään suuntautuvien charterlentojen järjestäjä.

Vähintä, mitä nyt voimme tehdä kunnioittaaksemme Karhumäen veljeksiä, on kumartaa syvään julisteen edessä. (Siitä vaan, ei ole syytä ujostella!).

Photo: © Helsinki City Museum by Arvo Kajantie, 1952, Helsinki Airport, with CC BY 4.0-license.

Tietoa tuotteesta

Tämä Erik Bruunin Kar-air juliste kuuluu Custom Print -sarjaamme, jonka jokainen juliste on yksittäiskappale ja painettu Suomessa juuri sinua varten. Käytämme julisteissa korkealuokkaista FSC-sertifioitua mattapaperia.

Juliste toimitetaan kestävässä pahviputkessa. Jos tilauksessasi on useampia julisteita, toimitamme ne yhteen pahviputkeen pakattuina.