Julisteet – Vintage: Keskikokoiset – 50x70 cm
42,00 

Saaristotie-Skärgårdsvägen

Taiteilija
Tita Gestranius
Alunperin julkaistu
1959
Koko
50 x 70 cm
Tuotenumero
POD-M-86

Varastossa

Alkuperäisteoksesta

Tämä juliste on täynnä hauskoja yksityiskohtia ja lukemattomia paikannimiä Turunmaan saaristosta. Mutta miksi kuvassa on viikinkilaiva?

Palatkaamme vuoteen 1958:

Eräänä iltana vuonna paraislainen Lasse Gestranius oli sopinut tapaamisen vastaperustetun Viking linjenin kahden edustajan kanssa.

Yritys suunnitteli avaavansa ensimmäisen vakituisen autolauttayhteyden Suomen ja Ruotsin välille – ja tämän huimaavan hankkeen markkinointiin tarvittiin tietenkin juliste.

Lautta tulisi liikennöimään linjalla Galtby (Korppoo)– Maarianhamina – Gräddö (Norrtälje)

Mainosalalla työskentelevä Lasse innostui ideasta ja aikoi suunnitella julisteen yhdessä vaimonsa, graafikko Tita Gestraniuksen kanssa.

Lassen palatessa kotiin tapaamisesta hän löysi viestin, jossa luki, että Tita oli lähtenyt laitokselle synnyttämään heidän tytärtään. Lasse saapui synnytykseen 20 minuuttia liian myöhään…Sinä iltana ei synnytetty julisteita.
Mutta sittemmin luotiin juliste, jonka tekijänä toimi lähinnä Tita.

Heinäkuun ensimmäisenä päivänä 1959 silloisen Rederi Ab Vikinglinjenin lautta S/S Viking (siitä kuvan viikinkilaiva) aloitti liikennöinnin Ahvenanmaan kautta Ruotsiin.

Julisteella haluttiin erityisesti mainostaa Saaristotietä, jotta ihmiset innostuisivat ajamaan Paraisilta Korppoon Galtbyhyn ja pois sieltä upeaa saaristoreittiä pitkin.

Ajat olivat tuolloin todella toisenlaiset: Lautta oli 99 metriä pitkä ja pystyi kuljettamaan vain 88 henkilöautoa… Mutta uusi aikakausi Suomen ja Ruotsin välisessä matkailussa oli joka tapauksessa alkanut.

Nykyään Saaristotie on vakiintunut käsite lukemattomien matkailijoiden ja turistien keskuudessa, eikä sillä ole mitään väliä, että Vikinglinjen (nykyinen Viking Line) on jo aikoja sitten muuttanut pois Galtbystä.

Tietoa tuotteesta

Tämä Saaristotie-juliste kuuluu Custom Print -sarjaamme, jonka jokainen juliste on yksittäiskappale ja painettu Suomessa juuri sinua varten. Käytämme julisteissa korkealuokkaista FSC-sertifioitua mattapaperia. Huippuunsa viety tekniikka ja 12 väriä takaavat, että painojäljen kirkkaus ja väriskaala ovat ensiluokkaiset ja juliste säilyy myös tuleville sukupolville.

Juliste toimitetaan kestävässä pahviputkessa. Jos tilauksessasi on useampia julisteita, toimitamme ne yhteen pahviputkeen pakattuina.