Alexander Federley

1864-1932

Alexander Federley

Taiteilija Alexander Federley opiskeli vuosina 1882–1885 Suomen Taideyhdistyksen piirustuskoulussa Turussa ja vuosina 1885–1889 Helsingissä. Vuonna 1891 hän matkusti Pariisiin opiskelemaan kolmeksi vuodeksi Académie Julianiin.

Alexander Federley oli Suomen ensimmäisiä julistetaiteilijoita, ja hän on piirtänyt viitisenkymmentä Suomen ensimmäisistä postikorteista. Federley kuvitti myös lukuisia suurteoksia, muun muassa Vänrikki Stoolin tarinat.

Federleyllä oli tärkeä rooli varhaisen suomalaisen matkailukirjallisuuden luomisessa. Hän kuvitti kaksi August Ramsayn teosta: ”Kesämatkoilla kanootissa” 1891 sekä ”Jalkamatkoilta” 1891.

Alexander Federleyn arkisto on Kansallisarkistossa Helsingissä. Sinne on taltioitu mm. hänen Pariisista äidilleen lähettämiä liikuttavia ja taidokkaasti kirjoitettuja kirjeitä.

Pahoittelut! Verkkokaupassamme ei valitettavasti ole vielä yhtäkään hakemasi taiteilijan julistetta.
Kerro meille kuitenkin kiinnostuksesi kohteesta!

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!