Alfred Mahlau

1894–1967

Alfred Mahlau

Saksalainen taiteilija Alfred Mahlau on tunnettu maalarina, graafikkona, kuvittajana ja opettajana. Hänen oppilaistaan voidaan mainita Horst Janssen sekä Vicco von Bülow.Mahlaun tunnetuin teos on Lyypekin Mariankirkossa oleva lasimaalaus Kuolemantanssi, joka valmistui vuonna 1956. Teos on ylistys kirkon alkuperäiselle samannimiselle seinämaalaukselle, joka tuhoutui toisen maailmansodan pommituksissa.1920-luvulla Mahlau toimi makeisja marsipaanivalmistaja Niedereggerin pakkaussuunnittelijana. Vuonna 1927 hän loi myös Niedereggerin graafisen yritysprofiilin, joka on käytössä vielä tänä päivänäkin.

Mahlau oli tunnettu kolmannen valtakunnan aikainen taiteilija, joka joutui rintamalle varsin myöhäisessä vaiheessa – Berliiniin huhtikuussa 1945. Neuvostojoukot vangitsivat hänet ja pitivät telkien takana kuukausia.Vuonna 1946 Mahlausta tuli Hampurin taidekorkeakoulun professori.

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!