Alfred Mahlau

1894–1967

Alfred Mahlau

Den tyske konstnären Alfred Mahlau är känd som målare, grafiker, illustratör och lärare. Bland hans elever kan nämnas Horst Janssen och Vicco von Bülow.Mahlaus kändaste verk är glasmålningen Dödsdansen i Mariakyrkan i Lübeck som blev färdig 1956. Verket är en hyllning till kyrkans ursprungliga väggmålning med samma namn som förstördes under andra världskrigets bombningar.Under 1920-talet gjorde Mahlau förpackningsdesign för sötsaksoch marsipanproducenten Niederegger. År 1927 skapade han också Niedereggers grafiska företagsprofil som används än i dag.

Mahlau var en hyllad konstnär i Tyskland under andra världskriget. Han blev värvad till fronten vid ett mycket sent skede, i april 1945 till Berlin. Han tillfångatogs av de framryckande sovjetiska trupperna, men släpptes fri några månader senare. År 1946 blev Mahlau professor vid konsthögskolan i Hamburg.

Bekanta dig med över 200 klassiska finländska reseaffischer och konstnärerna bakom dem genom att läsa den digitala versionen av Come to Finland-boken! Boken finns i tre olika versioner: på engelska, franska och tyska (den finsk-svenska är slutsåld). Efter att ha njutit av affischerna och berättelserna en stund är sannolikheten stor att du vill beställa ett eget exemplar av detta storverk.

MÅSTE HA DEN! MÅSTE LÄSA DEN!