Vi på Come to Finland

Kontakta oss!

Det lättaste och ofta snabbaste sättet att nå vår kundservice är genom att ta mejla oss på adressen: posters@cometofinland.fi

Du kan nå vår kundbetjäning i regel mån-tors kl. 9-16 (finsk tid): +358447448088

Magnus Londen

Poster hunter, grundare

Magnus är vår kreativa chef och grundare av Come to Finland. Men hans tidigare liv hänger fortfarande med: han är också journalist och författare. Han har skrivit tre reseskildningar (Sibirien, S:t Petersburg och Charterresor) och är sedan 2005 varje fredag programledare för talkshowen Eftersnack på finländska Yle. År 2021 utkom hans första roman, en satir om förändringsmantrat i samhället och företagslivet.

Favoritaffisch: Champagnedamen
Bästa resmål i Finland: Savolax insjöar
Drömmål i världen: Libanon

magnus.londen@cometofinland.fi

 

Emilia Hytönen

Digital marknadsföring

Emilia jobbar med våra sociala medier och digital marknadsföring. Hon älskar alla möjligheter som sociala medier medför: ” Det är ju helt fantastiskt att man kan koppla med och sprida sitt budskap till hela världen – för oss är budskapet att finsk affischkonst ger glädje till alla”.

Kulturproducent som hon är jobbar hon också med projekt inom inom musik och konst. När hon inte jobbar hittar du henne oftast ute i Helsingfors där hon tar in all kultur som vår huvudstad erbjuder,  eller så provar hon stans nyaste caféer och resturanger.

Favoritaffisch: Olavinlinna by Väino Blomstedt
Favoritresmål i Finland: Inget slår insjöfinland på sommaren!
Resedrömmen: Nepal

 

 

Sophie Holm

Forskare

Sophie är historiker och jobbar med bakgrundsresearch, utställningstexter och bokprojekt för oss. Hon ser till att Come to Finland beaktar ny forskning i sin verksamhet. Som historiker fascineras Sophie av aktörer som rest omkring eller förmedlat mellan kulturer: diplomater och översättare, men också turister! När hon själv reser går färden ofta till norra Spaniens vandringsleder, där det är lätt att kombinera natur och kultur i passliga doser.

Favoritaffisch: 30 000 lakes
Bästa resmål i Finland: Åland
Drömmål i världen: Mikronesien

sophie@cometofinland.fi

 

Husain Pazhohan

Jag föddes i Afghanistan, men på grund av inbördeskriget flyttade min familj till Irak och senare till Iran. Där bodde vi i tjugo år. Efter att jag slutfört mina universitetsstudier bestämde jag mig för att återvända till Afghanistan. Året var 2004, USA hade tagit över landet och Talibanregimen hade kollapsat. Jag började arbeta med internationella organisationer såsom World Vision och USAID. Samtidigt startade jag mitt eget företag som exporterade saffran och torkad frukt. Men småningom blev taliban starkare och jag var tvungen att fly eftersom taliban inte accepterar att man arbetar med utländska organisationer.

Efter en lång och mycket komplicerad resa hittade jag mig själv i Finland. Så sedan 2015 har jag bott här, jag blev anställd 2017 och har jobbat med logistik på Come to Finland sedan dess. Jag älskar både de klassiska och de moderna affischerna, de bär på en känsla av njutning och i viss mån även av ledsamhet – om man betänker allt det tragiska som skett i det förflutna.

Favoritaffischer: Close your eyes
Bästa resmål i Finland: Lappland
Drömmål i världen: Australien

qurban@cometofinland.fi

Bannerfoto: Skidsegling, Masaby, 1931 av Bernhard Åström, Svenska litteratursällskapet i Finland, CC-license.