Bernhard Harald Hellström

1905–1953

Bernhard Harald Hellström

Opiskeltuaan muutaman vuoden arkkitehtuuria Polyteknisessä korkeakoulussa Harald ”Behara” Hellström päätti panostaa taiteelliseen uraan. Hän opiskeli Suomen Taideyhdistyksen piirustuskoulussa vuonna 1924 ja vuosina 1927–1928. Vuodesta 1925 lähtien hän opiskeli myös Taideteollisuuskeskuskoulussa, ja vuonna 1929 hän matkusti opintomatkalle Pariisiin. Hänen varhaisimmat näyttelynsä olivat Helsingissä 1930, Moskovassa 1934, Riiassa 1935 ja Kööpenhaminassa 1937.Vuonna 1929 Harald Hellström aloitti työt Tilgmannin piirustusosastolla. Sittemmin hän siirtyi Tilgmannin Kuvataide-kustantamon toimittajaksi. Hän piirsi muun muassa  kuvakirjoja, seurapelejä sekä postikortteja.

Hellströmin kiinnostus heraldiikkaa kohtaan tuotti vuonna 1941 kirjan Kort handledning i heraldik (Söderström), (Vaakunatietoutta I, kilpi, Suomen taidepiirtäjäliiton julkaisuja I. Helsinki 1951). Kirja oli heraldiikan ensimmäinen suomalainen oppikirja. Sodan jälkeen Hellström opetti heraldista muotoilua Ateneumissa. Yksi Harald Hellströmin töistä on Muonion vaakuna, jossa on punaisella pohjalla hopeatähti, joka symboloi Lapin luontoa. Myös Nurmijärven vaakuna on Hellströmin  suunnittelema.

Toinen Hellströmin kiinnostuksen aihe olivat exlibrikset. Hän piirsi exlibriksen muun muassa Tilgmannin monivuotiselle toimitusjohtajalle Oskar Öflundille sekä painon hallituksen puheenjohtajalle ja suuromistajalle Amos Andersonille.

Pahoittelut! Verkkokaupassamme ei valitettavasti ole vielä yhtäkään hakemasi taiteilijan julistetta.
Kerro meille kuitenkin kiinnostuksesi kohteesta!

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!