Eino Ruutsalo

1921-2001

Eino Ruutsalo

Ruutsalo palveli toisessa maailmansodassa hävittäjälentäjänä. Ylioppilaaksi Ruutsalo valmistui vasta sodan jälkeen 25-vuotiaana vuonna 1946. Tämän jälkeen hän lähti Ruotsiin, jossa sai töitä mainostoimistossa graafikkona. Ruotsista tie johti Yhdysvaltoihin, jossa hän opiskeli maalausta ja piirtämistä Parsons School of Designissä New Yorkissa. Opinnot jatkuivat Helsingissä Taideakatemiassa, jossa hän opiskeli vuodet 1952–54.

Ruutsalon tyylisuunta oli abstrakti ekspressionismi. Hän sai 1950-luvulla paljon kansainvälistä tunnustusta ja piti näyttelyitä muun muassa Lontoossa ja Moskovassa.

1960-luvun alussa Ruutsalo vaihtoi kuvataiteen elokuvataiteeseen. Hän oli tehnyt lyhytelokuvia jo 1940–1950-luvulla, mutta 1960-luvulla valmistuivat hänen ensimmäiset pitkät elokuvansa.

Lähde: Wikipedia

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!