Erik Blomberg

1913–1996

Erik Blomberg

Ohjaaja ja elokuvaaja Erik Blombergin ura alkoi vuonna 1934 harjoittelijana Suomi-Filminlaboratoriossa. Seuraavana  vuonna hän opiskeli valaistusta Lontoossa ja Pariisissa. Vähitellen hänestä kehittyi mustavalkoelokuvien valojen ja varjojen mestari. Blombergin tunnetuin elokuva on ”Valkoinen peura” (1952), mutta jo vuonna 1936 hän teki ensimmäisen kuvaustyönsä ohjaaja Risto Orkon jännityselokuvan ”VMV 6” parissa. Muita tärkeitä virstanpylväitä Blombergin uralla olivat elokuvat ”Miehen tie” (1940) sekä ”Kihlaus” (1955).

Blomberg oli elokuvataiteen monitoimimies: hän ohjasi, leikkasi, valokuvasi, tuotti, kirjoitti käsikirjoituksia ja jopa esiintyi elokuvissa. Hän teki yhteensä yli 250 lyhytfilmiä ja pitkää elokuvaa

Pahoittelut! Verkkokaupassamme ei valitettavasti ole vielä yhtäkään hakemasi taiteilijan julistetta.
Kerro meille kuitenkin kiinnostuksesi kohteesta!

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!