Monipuolinen taiteilija Germund Paaer aloitti arkkitehtiopintonsa Polyteknisellä laitoksella Helsingissä noin vuonna 1906. Korkeampi matematiikka osoittautui kuitenkin ongelmalliseksi ja halu matkustaa voitti. Hänen kiinnostuksensa etnologiaan johdatti hänet Ruotsin, Tanskan, Saksan, Itävallan, Unkarin ja Viron museoihin, joissa hän tutki etnologista ja taideteollista aineistoa.
Hän oli hyvin kiinnostunut suomalaisesta käsityöstä. Esimerkiksi 1920-luvun alussa hän matkusti ympäri Suomea ja keräsi kirjottuja peittoja. Paaer lahjoitti peitot ja muut keräämänsä käsityöesineet myöhemmin Suomen kansallismuseolle. Kun Germund Paaer vuoden 1915 tienoilla oli perustanut perheen Helsingissä, hän ryhtyi piirtämään säännöllisesti muun muassa Ab Koru Oy:lle, Weilin & Göösille, Suomen Kuvalehdelle ja Otavalle.
Hän työskenteli myös useita vuosia kirjapaino Paragonissa, jolle hän piirsi useita ainutlaatuisia sanomalehti-ilmoituksia: Germund Paaer oli nimittäin ensimmäisiä taiteilijoita, jotka antoivat huumorin virrata töissään vapaasti. Germund Paaer alkoi vuonna 1926 opettaa Taideteollisuuskeskuskoulussa, jossa hän työskenteli kuolemaansa saakka. Opettajan uransa aikana hän osoitti yhä monipuolisuuttaan julkaisemalla vuonna 1933 arvostetun kirjan ”Tekstaustaide”, joka oli pitkään typografian opiskelijoiden oppikirjana. Germund Paaer oli myös Kalevala Korun ensimmäisiä korusuunnittelijoita.