Heikki Ahtiala

1913–1983

Heikki Ahtiala

Piirtäjä ja mainosgraafikko Heikki Ahtiala opiskeli vuosina 1934–1936 Taideteollisuuskeskuskoulussa. Jo opiskeluaikanaan hän aloitti mainosuransa mainostoimisto SEK:ssa ja oli toimiston palveluksessa vuoteen 1949, jolloin hän vaihtoi Ilmon  palvelukseen.

Vuonna 1951 Heikki Ahtiala vaihtoi työpaikkaa Mainos Taucher Reklam -toimistoon, jossa hän työskenteli eläkkeelle siirtymiseensä saakka. Taucherilla Ahtiala työskenteli art directorina ja käytti paljon aikaa projektien suunnitteluun ja nuorten graafikoiden opastamiseen.

Heikki Ahtiala voitti useita palkintoja julisteillaan. Hän osallistui vuoden 1952 olympialaisten kynnyksellä järjestettyyn julistekilpailuun, jonka hän voitti yhdessä Aimo Ronkasen ja Rolf Christiansonin kanssa. Lisäksi hän osallistui Finlandia-julistekilpailuun vuonna 1960, ja voitti ensimmäisen palkinnon kategoriassa ”Suoma lainen kulttuuri”.

Taucherille tekemiensä töiden ohella Ahtiala opetti tekstausta ja layoutia Mainosgraafikkokoulussa sekä Taideteollisessa ammattikoulussa.

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!