Hugo Simberg

1873–1917

Hugo Simberg

Taidemaalari ja graafikko Hugo Simberg aloitti taideopintonsa Viipurin Taiteenystäväin piirustuskoulussa vuonna 1891. Vuosina 1893–1895  hän opiskeli Suomen Taideyhdistyksen piirustuskoulussa Helsingissä, mutta ei ollut tyytyväinen opetukseen. Hän kirjoitti kirjeen idolilleen Axel Gallénille ja pyysi päästä tämän yksityisoppilaaksi. Gallén suostui, ja Simberg opiskeli hänen luonaan Ruovedellä vuosina 1895–1897.

Hugo Simberg teki rajallisesti tilaustöitä. Maininnan arvoisia graafisia töitä ovat ahvenanmaalaisille Maarianhaminan kylpylaitokselle ja Möckelön merikylpylälle sekä Auran Sokeritehtaalle ja Kymmene Osakeyhtiölle tehdyt työt. Kymmenelle, nykyiselle UPM:lle, Simberg suunnitteli yhtiön logon, johon on kuvattu myyttinen aarnikotka. Sama aarnikotka on yhä käytössä, mikä tekee logosta Suomen vanhimman, yhä käytössä olevan, yrityslogon. Lisäksi hän piirsi kirjan kansia kirjailija Volter Kilvelle ja runoilija Johannes Pilgerille.

Lue lisää: simbergintoinenmaailma.fi

Pahoittelut! Verkkokaupassamme ei valitettavasti ole vielä yhtäkään hakemasi taiteilijan julistetta.
Kerro meille kuitenkin kiinnostuksesi kohteesta!

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!