Igor Ahvenlahti

1920–1996

Igor Ahvenlahti

Valokuvaaja ja mainospäällikkö Igor Ahvenlahti oli Valtionrautateiden uskollisia työntekijöitä. Vuosina 1957–1983 hän toimi yhtiön mainospäällikkönä.

Igor Ahvenlahti oli koulutukseltaan ekonomi, ja ennen Valtionrautateille siirtymistään hän työskenteli muun muassa Algolin ja Foto-Nyblinin palveluksessa.Vuoden 1952 olympialaisten ja muiden suurempien urheilutapahtumien aikana Ahvenlahti toimi kuuluttajana. Hänen hyvän kielitaitonsa ansiosta häntä käytettiin usein myös tulkkina, sillä hän hallitsi ruotsin, suomen, venäjän, englannin, saksan, ranskan ja tanskan kielet.

Niinä useina vuosina, joina Igor Ahvenlahti toimi Valtionrautateiden mainospäällikkönä, hän tuli tunnetuksi henkilönä, joka paneutui koko sydämellään mainostyöhön, ideatasolta valmiiseen mainokseen saakka. Ahvenlahti oli ahkera valokuvaaja, hän otti itse useita valokuvia, joita käytettiin Valtionrautateiden mainoksissa. Hänen poikansa Olli Ahvenlahti muistaa monia lapsuuskesiä, jolloin hän auttoi isäänsä kantamaan valokuvausvälineitä talojen katoille, toisinaan jopa tunturien huipuille, jotta kuviin saataisiin paras mahdollinen perspektiivi.

Pahoittelut! Verkkokaupassamme ei valitettavasti ole vielä yhtäkään hakemasi taiteilijan julistetta.
Kerro meille kuitenkin kiinnostuksesi kohteesta!

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!