Ingrid Ruin

1881–1956

Ingrid Ruin

Taiteilija Ingrid Ruin aloitti taiteellisen uransa vuonna 1897 Ateneumissa, jonne Suomen Taideyhdistyksen piirustuskoulu järjesti valmistavan luokan. Jo vuonna 1901 Ingrid Ruin matkusti Kööpenhaminaan opiskellakseen Kungliga konstakademien -taideakatemiassa kahden vuoden ajan.

Sen jälkeen hänestä tuli ruotsalaisen taiteilijan Anders Zornin yksityisoppilas. Tämä jakso tuli vaikuttamaan hänen koko elämäänsä. Niin kriitikot kuin journalistitkin vertailivat häntä usein Anders Zorniin, useimmiten alentavaan sävyyn.

Ingrid Ruinin taiteessa toistuva teema ovat saariston naiset. Se tuntui luonnolliselta valinnalta, sillä Ruinin perheen kesämökki sijaitsi Inkoon saaristossa. Kahta Ingrid Ruinin taulua käytettiin sittemmin Finska Ångfartygs Aktiebolagetin mainoksissa. Päätöksen teki arvatenkin FÅA:n monivuotinen mainosjohtaja Arnold Neumann (lue myös hänen esittelynsä).

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!