Jaakko Hänninen

1921–1999

Jaakko Hänninen

Mainosgraafikko Jaakko ”Jaska” Hänninen pääsi ylioppilaaksi Helsingissä vuonna 1940, jonka jälkeen hän palveli sotavuodet rintamalla. Vuonna 1945 Hänninen aloitti opintonsa Taideteollisuuskeskuskoulun piirustuskoulussa. Vuosina 1946 ja 1949 hän teki kaksi pidempää opintomatkaa Pariisiin.

Opintojen päätyttyä Hänninen aloitti graafikkona Liikemainonta-mainostoimistossa. Hän siirtyi muutaman vuoden kuluttua SEK:lle, jossa hän yleni ateljeenjohtajaksi. Jaakko Hänninen perusti SEK-kollegansa Erkki Mattssonin kanssa vuonna 1961 Mainosateljee Hänninen & Mattsson -yrityksen, mutta jo vuonna 1965 Hänninen otti vastaan Markkinointi Topitörmän taiteellisen johtajan pestin.

Muutaman vuoden kuluttua Jaakko Hänninen päätti ryhtyä freelancegraafikoksi. Hän toimi lisäksi tuntiopettajana Taideteollisuusopistossa. Hännisen laajasta tuotannosta voidaan mainita muun muassa Atria-tavaramerkki, jonka Jaakko Hänninen kehitti vaimonsa Helena Hännisen kanssa.

Vuonna 1957 Jaakko Hänninen oli mukana perustamassa Suomen Heraldista Seuraa heraldikko Olof Erikssonin kanssa. Hänninen on suunnitellut muun muassa Anjalankosken ja Ylitornion vaakunat.

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!