Kaarlo Enqvist

1879-1961

Kaarlo Enqvist

Taiteilija ja kirjailija Kaarlo Enqvist (myös Enqvist-Atra) opiskeli Suomen Taideyhdistyksen piirustuskoulussa Turussa vuosina 1897–1899. Vuonna 1900 Enqvist matkusti Pariisiin, jossa hän opiskeli Académie Julian -akatemiassa.

Kaarlo Enqvistin tunnetuimmat teokset ovat Lempäälän kirkon alttaritaulut, jotka hän maalasi vuosina 1900–1902. Siitä työstään saamalla palkkiolla hän kykeni toteuttamaan unelmansa: vuonna 1903 hän rakennutti taiteilijatalon Lempäälään. Huvilan suunnitteli arkkitehti Gustav Asp, ja se on säilytetty alkuperäisessä asussaan.

Kaarlo Enqvist käytti vuodesta 1906 lähtien myös taiteilijanimeä Atra. Hänet tunnetaan lisäksi useiden romaanien ja näytelmien kirjoittajana.

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!