Kimmo Kaivanto

1932–2012

Kimmo Kaivanto

Taiteilija ja kuvanveistäjä Kimmo Kaivanto opiskeli Taideteollisessa oppilaitoksessa vuosina 1953–1954. Sitä seuranneina vuosina hän työskenteli mainostoimisto Mainos Lehmuksessa kotikaupungissaan Tampereella.

Vuonna 1960 Kaivanto teki julisteen Puuvilla on muotia, jolla hän voitti ensimmäisen palkinnon Vuoden juliste -kilpailussa.

Mainosalan lehti Mainosuutiset kirjoitti palkintojenjaon jälkeen: ”Tuntui melkoisen virkistävältä, että vuosittaisten ’standardivoittajien’ pieneen joukkoon mahtui myös uusia kasvoja”. Kommentti oli viittaus siihen, että kyseiseen hetkeen asti kilpailua olivat hallinneet esimerkiksi asemansa jo vakiinnuttaneet taiteilijat Erik Bruun, Per-Olof Nyström sekä Raimo Raimela.

Menestyksestään huolimatta Kimmo Kaivanto koki mainosgrafiikan ja vapaan taiteen olevan ristiriidassa keskenään. Sen vuoksi hän päätti irtisanoutua mainostoimistosta vuonna 1962 ja panostaa omaan taiteeseen. Kaivannon meriittilista on todella vaikuttava. Hän on luonut myös useita teoksia julkisiin tiloihin.

Kimmo Kaivanto on toiminut myös teatterin ja oopperan skenografina, muun muassa Savonlinnan oopperajuhlilla ja New Yorkin Metropolitan Operassa. Vuonna 1995 Kimmo Kaivannolle myönnettiin professorin arvonimi.

Pahoittelut! Verkkokaupassamme ei valitettavasti ole vielä yhtäkään hakemasi taiteilijan julistetta.
Kerro meille kuitenkin kiinnostuksesi kohteesta!

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!