Osmo Walli

1926–2012

Osmo Walli

Jatkosodan jälkeen graafikko Osmo Walli alkoi opiskella Taideteollisuuskeskuskoulussa. Hänen ensimmäinen työpaikkansa oli mainospiirtäjän toimi Sokoksen tavaratalossa.

Pian kilpailija Stockmann iski silmänsä nuoreen graafikkoon. Vuoden 1955 joulukuussa Walli aloitti työt tavaratalon mainosateljeen päällikkönä. 1970-luvun alusta lähtien hän työskenteli yksinomaan tavaratalon graafisen muotoilun parissa, kunnes hän jäi eläkkeelle vuonna 1988.

Vapaa-ajallaan monipuolinen Walli ehti työskennellä muun muassa kirjojen kuvittamisen, julisteiden ja urheilumerkkien parissa. Walli piirsi esimerkiksi leijonanpään, jota Suomen jääkiekkomaajoukkue käytti pelipaidoissaan 1970-luvulla. Ystävänsä taikurimestari Solmu Mäkelän kautta Wallista tuli Suomen Taikapiiri ry.:n päägraafikko. Hän on myös kuvittanut Mäkelän taikatempuista kertovan teoksen Suuri taikakirja.

Osmo Walli on tullut tunnetuksi myös taitavana rumpalina. Vuodesta 1945 lähtien hän on soittanut useissa orkestereissa, muun muassa Martin Brushane Big Bandissa.

Pahoittelut! Verkkokaupassamme ei valitettavasti ole vielä yhtäkään hakemasi taiteilijan julistetta.
Kerro meille kuitenkin kiinnostuksesi kohteesta!

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!