Paul Söderström

1910–1999

Paul Söderström

Mainospiirtäjä Paul Söderström opiskeli Taideteollisuuskeskuskoulussa  vuosina 1931–1934.Hän ja hänen kurssitoverinsa olivat kunnianhimoisia nuoria graafikoita. Vuonna 1934 Jorma Suhonen, Holger Erkelenz ja Aarno Knuus perustivat mainostoimisto SEK:n. Paul Söderström taas perusti Henry Czarneckin ja Göran Englundin kanssa Kuvamainos-toimiston. Vuoden 1935 alussa nämä kaksi ryhmää löivät hynttyyt yhteen ja perustivat Oy SEK Ab:n.

Paul Söderström oli taitava koloristi ja piirtäjä. 1930-luvulla hänen monien työtehtäviensä joukkoon kuului Nokian Hakkapeliitta-renkaiden mainoksen luominen. Nokia alkoi nimittäin valmistaa talvirenkaita ensimmäisenä maailmassa vuonna 1936.Sotavuosina Paul Söderström oli rintamalla rintamapiirtäjänä, ja monet hänen tuon ajan maalauksistaan ovat nykyään näytteillä Helsingin Sotamuseossa.

Vuonna 1945 Söderström muutti Ruotsiin ja asettui asumaan Tukholmaan, jossa Tessab Reklambyrå -mainostoimisto palkkasi hänet mainospiirtäjäksi. Vuonna 1965 hän siirtyi Wilhelm Anderssons Annonsbyrå -ilmoitustoimistoon. Mainostyönsä ohella Söderström kuvitti seikkailujatkosarjoja Vi-lehdelle. Lisäksi hän teki useita kirjakuvituksia.

Paul Söderström jäi eläkkeelle vuonna 1980, jonka taiteilijoista jälkeen hän vietti runsaasti aikaa Tukholman saaristossa sijaitsevalla mökillään, jossa hän omistautui taiteelleen.

Lue Come to Finland -kirjan sähköinen versio ja tutustu yli 200 klassiseen suomalaiseen matkailujulisteeseen ja taitelijoihin niiden takana. Kirja on saatavana englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Hetken julisteiden ja tarinoiden parissa vietettyäsi haluatkin todennäköisesti tilata näyttävästä kirjastamme oman kappaleesi.

OSTA! LUE!